Стиропорът- материал широко разпространен във всички области. Той е в различни форми, цветове, структури, форми и приложения. Стиропорът, използван от фирма FOAMFANTASY се трансформира в най-различни продукти, форми, видове и с разнообразно приложение.

Стиропорът е гъвкав материал произведен за занаятчийски приложения, топлоизолации, архитектурни елементи, опаковки от стиропор, декори, реклами, мебели от стиропор, спасителни салове от стиропор и много други.

Стиропор изкуство

Стиропорът, вече е част от изкуството. Той активно участва в театъра и киното, в рекламите в архитектурата.

Стиропорът пресъздава човешки или животински фигури от стиропор репликации на дърво, камък и други материали. Активен участник в архитектурата, стиропорът акцентира върху красотата на новите сгради и реставрира старите. Стиропорът създава определена атмосфера в барове и дискотеки магазини и изловения.

Стиропор занаяти

Стиропорът е част и от занаятите удобен и достъпен материал за малки и големи.

В училищата се използва за пресъздаване на различни планетарни и други модели, в модата се използва за макет за облекла. Пресъздават се всякакви форми и предмети направени от стиропор.

Стиропор изолация

Освен горе изброените приложения на стиропорът -той е основно познат, като изолационен материал. Стиропорът е изключително лек, водоотблъскващ. Стиропорът може да бъде доставен във всякакви размери в зависимост от нужната степен на изолация. Фирмата за стиропор ‘FOAMFANTASY’ произвежда изолационен стиропор и в нестандартни форми олесняващ дейността на строителните предприемачи. Фирмата за стиропор създава и разнообразни форми от фибран и пенополистирол. Фирма ’ FOAMFANTASY’ работи с различна плътност EPS в зависимост от нуждите на клиента. Покритието на стиропорът също е различно, имаме покрития наподобяващи дърво, камък, циментови замазки, полимер цемент покрития. Качествените покрития използвани от фирма FOAMFANTASY са с доказани качества успешно издържащи на влага и плесен.

 

Стиропор екология

Стиропорът е биоразградим продукт благодарение на микроорганизмите около нас. Благодарение на бактерията putida Pseudomonas , стиропорът успешно се разгражда и не е опасност за околната среда. Стиропорът се превръща в стирен, който е идеална среда за развитието на пръчковидната почвена бактерия, благодарение на която бактерия стиропорът не екологично опасен продукт и принципа на този процес успешно се прилага за рециклиране, както на стиропор и на различни шидове пластмаси и отпадъци от нефтохимическата промишленост.

Стиропор опаковки

Фирма 'FOAMFANTASY' произведежда опаковки от стиропор в почти всякаква дебелина, ширина, дължина и форма. Стиропорът е един от най често употребяваните материали за транспортна защита, благодарение на който материал стоките се транспортират невредими.

Стиропор опаковките варират от защита на ъглите на превозваната стока, монолитен стиропор, ограничаващ движенията на стоките, и втулки за кашони в различни размери и форми. При транспортирането на хранителни продукти стиропор е идеален продукт поради изолационните си качества, за транспортиране на замразени и охладени продукти.

Стиропор е най сигурния метод за транспортиране на бутилки , стиропор предпазва стъклото от счупване, осигуряващ сигурен транспорт и никакви загуби.