Foam Fantasy е фирма за изработване на декоративни орнаменти от пяна и стиропор. Ние прилагаме оригинална технология по американски патент в съчетание с използването на достъпни  материали, гарантираме за реализирането на поставените задачи в много по-кратки срокове и икономията на време и средства!

Можем да вдъхнем нов живот на фирменото ви лого или да направим увеличен модел на вашия продукт! Стиропорът предлага уникален, евтин и гъвкав метод за създаване на надписи и плочи с надписи. Триизмерните надписи от стиропор са трайни, леки и лесни за поставяне. Универсалността на стиропорът го прави идеална за използване върху билбордове, рекламни табла и всякакви надписи. Нашите професионални дизайнери ще произведат, оформят и придадат индивидуалност на интериорни и екстериорни надписи според спецификациите ви. Умелите ни производители чертаят изображението със съвършена технология, за да се постигне прецизно изрязване на пяната.

В основата на процеса е специализирана машина,  със своя софтуер. Желаната форма се проектира на компютъра, след това преминава през софтуера на машината и материалът се пуска за изрязване в специална клетка, като скоростта може да се контролира и регулира.

Следващата операция е покриването на вече изрязаната форма от стиропор.Трябва де се отбележи, че производството може  да стартира с стиропор от България, но с покрития, които са оригинални и на база на американският опит, възприеман като водещ по отношение на стиловете и функционалните направления.

Използвайки различни покривни техники може  да се постигнат имитации които показват големите технологични и естетически възможности в тази област:
-    покрития / с винилови частици/, които имитират мрамор, гранит, гранитогрес; могат успешно да се съчетават с обемни фигури от стиропор в същата трактовка
-    пълна имитация на настилки от естествен камък.
-    Метални покрития /имитации на алуминий, бронз, стомана/, въздействието им е впечатляващо поради наличието на множество дребни метални частици.

Направеното проучване на пазара категорично показва-този вид дейност е пазарна ниша в строителнството, рекламата, реставрацията на стари сгради, интериора, екстериора, репликациите, хидро и топло изолациите.